Betaalwijze toevoegen

Beste Wim en Jos,

Zouden jullie een extra betaalwijze willen toevoegen? Namelijk via een Tikkie.

Wij hebben als organisatie een moderne en klantvriendelijke manier gevonden het geld bij de leden op te halen, namelijk via een Tikkie.

Om te voorkomen dat wij elk jaar iedereen af moeten om te vragen welke betaalmethode ze willen, vinden wij het wel handig om dat te kunnen registreren. Zouden jullie “Tikkie” willen toevoegen aan het dropdown menu bij betaalwijze?

Wij versturen na het betalen van de Tikkie nog wel een factuur voor de administratie van zowel ons als organisatie als het betreffende lid.

Groet, Thom

Hallo Thom,

Leuk, betalen via een Tikkie! Niet eerder aan gedacht …

Het is voor Lasso echter niet een ‘betaalwijze’, cq het leidt niet tot een andere boekhoudkundige afhandeling. Het natuurlijk wel een wijze van afhandelen van de betaling door de debiteur, maar in de boekhouding is er geen verschil met betaalwijze ‘factuur’. Het blijft een actie van de debiteur om tot betaling over te gaan, alleen dan véél makkelijker gemaakt.

Bijv. de Lasso betaalwijze ‘Incasso’ leidt tot een ander gedrag van Lasso en een totaal andere afhandeling van de betalingen (er is geen actie van de debiteur meer nodig) en geeft ook extra verplichtingen voor de organisatie via het incasso bankcontract.

Daarom is het voor Lasso niet goed mogelijk om Tikkie als betaalwijze in te voeren.

Maar je kunt wel eenvoudig die debiteuren registreren die via een Tikkie willen betalen, gebruik daarvoor een van de vrije velden: ga via “Hamburger Menu” → Organisatie → Extra

Kies een naam voor het extra tabblad en zet op veld 1 iets als Tikki. Na opslaan is er voor elke deelnemer een extra tabblad met daarin het veld ‘Tikkie’, dat je de waarde Ja / leeg, Ja / Nee, etc. zou kunnen geven. Deze vrije velden zijn ook bij Uitgaande facturen beschikbaar. Zo kun je selecties maken van wie je wel of niet facturen wilt sturen, etc.

— Jos

NB: Wij hebben wel eens nagedacht over Q-codes op de factuur, maar niet echt een idee of dat wel past bij huurdersorganisaties …