Incassobestand verwijderen

Te haastig bestand aangemaakt, was alleen ter controle op die pagina en moet eerst de aankondiging nog verzenden. Hoe verwijder je het incassobestand om het op je juiste moment aan te gaan maken?
BvD Marga

Het simpele antwoord is ja: zolang je de het incassobestand niet is verwerkt kun je het intrekken. Dit kan onder het menu Financieel en dan submenu “incassobestanden”.

Ik hoop dat e.e.a. duidelijk is anders hoor ik het graag.

— Wim

Hieronder meer achtergrond.

1. Als je een incassobestand hebt gemaakt kun je onder het menu financieel naar het submenu incassobestanden en kun je het betreffende incassobestand controleren.
NB. onder het menu Incasso’s kun je de individuele incasso’s controleren.

2. Als je dan klikt op het menu incassobestanden dan kom je op de pagina waar de incassobestanden staan. Dat ziet er als volgt uit:

3. Daar kun je het incassobestand downloaden of intrekken. Als je ervoor kiest het incassobestand in te trekken dan krijgen de facturen weer de status van voor het aanmaken van het incasso bestand. Je kunt dan een nieuw incassobestand maken. Kies je ervoor het incassobestand te downloaden en je ververst de pagina, dan krijg je het volgende te zien.

4. Het bestand is dan in “behandeling”. Nog steeds kun je het bestand dan intrekken.

Let op: als je het incassobestand alsnog intrekt mag je het incassobestand dat je gedownload hebt niet meer gebruiken. Zou je dat wel doen dan worden er incasso’s gedaan die volgens Lasso niet meer bestaan.

DUS: NOOIT EEN INCASSOBESTAND BIJ DE BANK AANBIEDEN DAT IN LASSO IS INGETROKKEN

5. Als je het incassobestand importeert in de bank dan controleert de bank het incassobestand. Als deze controle goed is kun je de bevestiging geven om het incassobestand definitief door de bank te laten uitvoeren.

6. Als het bestand door de bank is geaccepteerd en in procedure is gebracht. kun je niet anders meer dan het incassobestand in Lasso verwerken. Als je dat gedaan hebt zie je het volgende:

7. Als de bank de incasso’s heeft geïncasseerd dan kun je deze via het CAMT.053 bestand importeren in Lasso en verwerken. Dan is de gehele incassoprocedure afgerond en kun je het bestand ook niet meer intrekken.