Inschrijven nieuwe leden

Goedemiddag,

Is het mogelijk om een inschrijfformulier te maken voor nieuwe leden? Liefst met een zelf te configureren formulier en dat je bepaalde eigen uitleg er boven kan plaatsen.

We gebruiken Lasso ivm de AVG wetgeving, maar laten mensen nu nog wel via Google Forms inschrijven. Dat voelt een beetje raar.

Als mensen zich inschrijven, dan zou er mail naar bestuur moeten gaan met de mededeling dat er nieuwe inschrijving is gedaan (zonder gegevens van nieuw lid) en dan bijv. een pagina met inschrijvingen en dat de secretaris dan met een knop het betreffende lid officieel kan inschrijven, waarna het lid deel uit maakt van de ledenadministratie.

Mochten jullie het iets meer uitgewerkt willen zien, hoor ik het graag. Zou heel erg waarderen als dit gemaakt zou kunnen worden. Dat maakt het systeem namelijk helemaal rond en de volledige administratie AVG proof. Nu staan (in ons geval) de gegevens van de leden toch ook voor een periode bij Google.

Hoor graag!

Dag Thom,

Het lijkt alsof jij onze gedachten kunt lezen: het is een functie die onze wensenlijst staat!

Daaraan voorafgaand willen we eerst een functie realiseren waarbij de deelnemers (de leden) de eigen gegevens zelf kunnen aanpassen in de persoonlijke omgeving.
Hierbij kunnen beheerders aangeven welke gegevens gewijzigd mogen worden. De wijzigingen komen in een aparte lijst en kunnen met een ‘druk op de knop’ overgenomen worden bij de betreffende deelnemer. Eventueel kunnen gewijzigde gegevens vooraf nog bijgewerkt worden door beheerders.

Deze functie komt naar verwachting begin april beschikbaar.

Daarna kunnen we gaan werken aan een uitbreiding hierop, waarbij we dit wijzig-formulier aanpassen voor nieuwe deelnemers en algemeen beschikbaar maken buiten de persoonlijke omgeving om. Daarmee realiseren we een ‘open inschrijvingsmogelijkheid voor nieuwe leden’.
Verdere afhandeling zal vrijwel identiek zijn aan het verwerken van wijzigingen van bestaande deelnemers.

Vrije velden kunnen we niet echt honoreren, maar er kan wel aangegeven worden welke gegevens ingevuld kunnen (en eventueel minimaal moeten) worden. Het idee van een specifieke toelichting bij de in te vullen velden, neem ik mee! Daar hadden wij nog niet aan gedacht en ik vind het een goede en eenvoudig te realiseren suggestie.

Dus kortom: zoiets komt er aan, maar duurt nog wel even.

Hoop dat deze weg voor jullie een oplossing biedt en wederom bedankt voor het meedenken!

— Jos